Sådan vælger du den bedste seng

En god nats søvn er helt afgørende, for at du skal fungere optimalt i hverdagen. Desværre er der ikke alle af os, som prioriterer søvnen højt nok, eller som får sovet nok. For at man skal få nok søvn, så skal man selvfølgelig sove i en god seng. Læs med her, for at vælge den helt rigtige seng. 

Den vigtige søvn 

Søvn er utrolig vigtig for at du skal fungere som den bedste udgave af dig selv. Mangel på søvn er med til at forringe din koncentration, og på sigt kan søvnunderskud faktisk blive sundhedsskadelig. De fleste af os, kender også til at ens humør bliver påvirket, i en negativ retning, hvis vi ikke får sovet nok. Det er hellere ikke uden grund at man kalder det for skønhedssøvn, da søvnmangel har en negativ effekt på ens hud og hår.  

Det er altså mange gode grund til at prioritere søvnen højt, selv om døgnets timer kan være få. De fleste voksne mennesker har brug for 6-8 timers søvn, hver eneste nat, for at krop og sind skal fungere optimalt. Dette er selvfølgelig individuelt, og kan variere fra person til person. Men vi har alle sammen brug for at restituere, noget vi gør bedst, når vi sover. For at få en god nats søvn, så skal du selvfølgelig tilbringe natten i en god seng. På denne side, kan du finde de senge som er bedst i test, og bedst til prisen. 

Hvilken seng skal jeg vælge? 

Det findes forskellige type senge, i forskellige prisklasser. De mest almindelige senge er kontinentalsengen, elevationssengen og Box madrassen. Når du køber ny seng, så skal du huske på at en seng kan holde helt op til 10-15 år, det er derfor ikke nødvendigvis her, du skal købe den billigste du finder. En investering i en god kvalitetsseng, er en investeringen i din egen søvn, og dermed også, i dit eget helbred.  

Det findes mange forskellige forhandlere, som sælger senge. Det kan derfor godt betale sig, at du kigger rundt hos de forskellige, for at finde den bedste seng, til dit behov. Online forhandlere kan ofte tilbyde en bedre pris, da de ofte kun opererer online, og slipper for udgifter til showroom og butik. Typisk kan du både få leveret, og monteret sengen, hvis du er interesseret i dette. Vær altid opmærksom på leveringstid, og hvor meget det koster ekstra, hvis du skal få sengen leveret på døren. På denne måde undgår du uventede omkostninger, forbundet med dit nye køb.  

Hvilken seng er bedst i test 

Hvilken seng man foretrækker, er individuelt, nogen kan lide at ligge blødt, mens andre sværger til en helt hård madras. Det er vigtigt at du overvejer, hvad der passer dig bedst, og selvfølgelig også tænker på, hvad der er bedst for din ryg. Sengen skal gerne sørge for at du får den søvn som du har brug for, og ikke være en kilde til søvnløshed og rygsmerter.  

Hvis du ønsker at investere i en kontinentalseng, så er anbefales en Venus Luna Kontinentalseng, eller en Krone Signatur Kontinental Plus. Hvis du er på jagt efter en god boxmadras, så kan du, med fordel, kigge nærmere på en Venus Boxmadras, eller en Nordkap box. Der findes også flere gode elevationssenge, hvis det er mere i denne retning du ønsker at gå. Når du har fået en kvalitetsseng på plads, så er det også vigtigt at du sørger for gode vaner i forbindelse med søvnen. Dit soveværelse skal være et sted hvor man restituerer, og får tanket op til den næste dag. Det er altid en god ide at undgå store måltider lige inden sovetid, samt at slukke for alle skærme minimum en time, inden du skal sove. På denne måde forbereder du kroppen på at gå ind i drømmeland, og falder i søvn hurtigere.