Sådan får du en flot, og velholdt, græsplæne

For mange haveejere, er græsplænen et billede på hvor velholdt resten af ens have er. Mange bruger derfor mange timer på at vedligeholde sin græsplæne. En græsplæne skal selvfølgelig være pen, men den skal også fungere som arena for boldspil, haveselskab, solbadning og afslapning. Læs med her, for inspiration til, hvordan du kan skabe en have, som er til glæde for hele familien.  

En græsplæne du kan spille bold på 

Mange haveejere går meget op i sin græsplæne, både fordi den typisk fylder en stor del af haven, og fordi den afspejler resten af havens frodighed. Men en have behøver ikke kun at være noget man kigger på med beundring, den skal også gerne bruges. I haven kan hele familien finde ro og fred, samtidig som det er et oplagt sted at nyde hinandens selskab med nogen sjove aktiviteter. For at imødekomme hele familiens behov, og ønsker, kan det derfor være en ide at dele haven op. 

For børnefamilien, vil græsplænen helt naturlig blive et sted hvor man spiller bold. Børn kan nemlig ikke sidde stille, når den grønne overflade lokker, og indtager hurtig græsplænen med små, løbende, og sparkende fødder. Sørg derfor for at lave en græsplæne som er skabt til dette formål. Hvis du har planer om at gøre din have klar til boldspil og hygge i det grønne græs, så kan du vælge at lægge rullegræs. Rullegræs er en hurtig, og god, løsning hvis ikke børnene har tålmodighed til at vente, på at græsset skal gro. Du finder gode tilbud på rullegræs her.  

En have for hele familien 

Hvis du er så heldig at du har en stor have, så kan du vælge at dele den op i flere soner. Måske kan du lægge rullegræs, der hvor børnene spiller bold, og lave en mere grøn oase, skabt for fredfyldte timer, på den anden side af haven. De bedste haver, er der hvor det er plads til hele familien. Hvor der er plads til boldspil, leg og sjov, og samtidig fredfyldte kroge hvor man kan falde til ro, efter en stresset dag.  

Når du har delt haven op, så sørger du for at de forskellige aktiviteter ikke forstyrrer hinanden. Boldspil er sundt, da det er motion, og samtidig noget som aktiverer sociale egenskaber hos både børn og voksen. Det kan være at du skal investere i et par af de små fodboldmål, sådan at din græsplæne kan forvandles til en grøn fodboldbane. Det vil helt sikkert falde i smag, både hos børn og voksne. Man bliver aldrig for gammel for at spille bold.  

En have du kan være stolt af 

En af fordelene ved at dele haven op, er at børnene har en græsplæne de kan boltre sig på, og du har et sted, hvor du kan gøre dine havedrømme til virkelighed. Du opnår simpelthen at din del af haven, hvor du med stolthed ser dine smukke planter folde sig ud, får lov til at være i fred for løbende fodboldfødder. Ved at dele haven ind, skabes der rum til hele familien.  

Hvis du har grønne fingre, og lysten til at lægge tid og kræfter i din have, så kan det være en ide at du anlægger en lille køkkenhave. Det er noget helt fantastiske livsbekræftende i at høste sine egne grøntsager. Også børnene vil finde det spændende at se det grønne gro i haven. Ambitionen om en sund livsstil, fuldendes, når man afslutter fodboldkampen i haven, med at servere grøntsag suppe, lavet af grøntsager fra egen have. Hvis du er heldig, så har I også et par frugttræer stående, hvor børnene kan lave sin helt egen frugtsalat, som serveres med flødeskum til dessert.