Sådan laver du en fed blog online

Drømmer du om at skabe en fed blog, som kan give brugerne en masse glæde, inspiration og værdi? Så kan det være fornuftigt at sætte sig ind i, hvad der skal til, for at man får succes med sin hjemmeside. Det giver vi dig tips og tricks til her! 

Man kan lave blogs om alt, og det virtuelle blogunivers er ganske enkelt uendeligt. Det betyder også, at du kan skræddersy en blog, der handler om lige præcis det, der interesserer dig – og din målgruppe, som interesserer sig for det samme! Men hvordan får man succes med projektet? 

Før du går i gang 

Før du går i gang med dit hjemmeside-blog-projekt, kan vi ikke anbefale nok, at du får helt styr på din online sikkerhed. Det er helt grundlæggende for at have en hjemmeside, og i det hele taget for at færdes på nettet. Du kan læse meget mere om online sikkerhed her

Her kan du oprette din online blog 

Hvor kan man så lave en online blog? Der findes en del platforme på nettet, hvor du kan oprette en blog. Du kan også vælge at lave en WordPress-hjemmeside, hvis du ønsker at lave din blog i en superpopulær og intuitiv “page builder”. Begge dele vil være til at finde ud af, også for nybegyndere. Så du skal ikke lade dig afskrække, hvis du ikke er en IT-haj.  

Hvad gør en blog succesfuld? 

Nu kommer vi til det store spørgsmål: Hvordan får du en succesfuld blog, som brugerne faktisk gider læse? Uanset emnet for din blog, vil der faktisk være nogle fællesnævnere for, hvad der gør en blog god. Fx skal du altid sørge for at skræddersy dit indhold, så det passer perfekt til din målgruppe.  

Husk, at din blog skal skabe værdi, være relevant og besvare spørgsmål, som din målgruppe måtte have. Hvis du påtænker at reklamere for produkter, som kunne interessere dine brugere, skal du sætte dig ind i de specifikke lovkrav på området

Brugervenlighed er vigtigt online 

Brugervenlighed er også enormt vigtigt, når du skaber din blog. Vi interagerer meget hurtigt med indhold på nettet. Det vil sige, at vi skimmer fremfor decideret at læse. Derfor skal dit indhold være meget overskueligt, teksten skal brydes op i afsnit, du skal have mange overskrifter og appetitvækkende billeder og citater.