5 sjove fakta om Champions League, som du ikke vidste

Hvis du er fodboldfan, så har du sikkert hørt om Champions League. I denne prestigefyldte turnering konkurrerer Europas bedste hold om at blive kronet som mestre. Men hvor meget ved du egentlig om den?

Her er fem sjove fakta, som du måske ikke har hørt før:

1. Champions League blev grundlagt i 1955

Champions League har eksisteret i over tres år. Den blev grundlagt i 1955 som European Champion Clubs’ Cup og bestod oprindeligt af blot 16 hold fra hele Europa. I dag består turneringen af 72 hold fra 32 lande, hvilket gør den til en af de mest populære sportsbegivenheder i verden.

2. De første vindere nogensinde var Real Madrid CF

Real Madrid CF blev de første vindere af turneringen nogensinde, da de slog Stade de Reims med 4-3 i en episk finale på Parc des Princes Stadion i Paris. Siden da har de vundet i alt 13 titler, hvilket er mere end noget andet hold i historien.

3. Det mest succesfulde hold er Bayern München FC

Bayern München FC er det mest succesfulde hold i Champions League-historien med fem titler til deres navn. De vandt deres første titel tilbage i 1974, da de slog Leeds United med 2-0 på Wembley Stadium, og siden da er de blevet et af Europas mest dominerende hold.

4. Lionel Messi har vundet hele 6 titler med Barcelona FC

Lionel Messi har vundet hele seks titler med Barcelona FC siden han kom til klubben i 2004 – en forbløffende præstation, når man tænker på, at han kun er 32 år gammel! Han har scoret i alt 118 mål i løbet af sin tid i Barcelona og vil uden tvivl gå over i historien som en af deres største spillere nogensinde.

5. Der er blevet scoret over 2000 mål alene i finalen!

Champions League-finalen er altid en begivenhed, som man ser frem til med spænding, og der er blevet scoret over 2000 mål i disse kampe siden 1955! Den mest scorende finale blev spillet i 1960, da Real Madrid slog Eintracht Frankfurt med 7-3 på Hampden Park stadion i Skotland – en kamp, der gik over i historien som en af de mest spændende finaler nogensinde!

Fra starten tilbage i 1955 til det nuværende format i dag er der ingen tvivl om, at Champions League er en af de mest populære sportsbegivenheder på jorden – og nu ved du hvorfor! Med så mange utrolige øjeblikke i løbet af dens historie er det ikke underligt, at millioner af mennesker stiller ind hver kampuge for at se, hvem der bliver kronet til mester i år! Uanset om det er Real Madrid eller Bayern München eller en helt anden, vil kun tiden vise, hvem der løfter årets trofæ i maj 2023!