Hvor godt er du beskyttet på nettet?

Aldrig før har man kunnet så meget på nettet, som man kan i dag, og der er ingen tvivl om, at denne udvikling vil fortsætte i de næste mange år. Internettet har været en gave for mennesket, men desværre ses det ofte, at kriminelle med ondt i sinde prøver at udnytte det, som andre har stor glæde af. Cyberkriminalitet er et problem i eksplosiv vækst, og hvert år kommer mange mennesker galt afsted, fordi de ikke har styr på sikkerheden. Læs med her og få gode råd til din sikkerhed på nettet. 

Øg sikkerheden med en VPN 

En af de ting, du kan gøre for at beskytte dig selv og dine personfølsomme oplysninger, når du bevæger dig rundt på nettet, hvad enten det er ved at spille, undersøge ting eller læse e-mails, er at være på nettet via en VPN. Der findes en mængde forskellige at vælge mellem, nogle koster penge mens andre er gratis. Læs mere om de forskellige løsninger indenfor VPN her og få overblik over, hvad mulighederne er. 

Vær varsom med mails 

Hvis du er opmærksom på sikkerhed online, har du sikkert allerede hørt om problemet med falske mails eller måske endda selv modtaget nogle. I de første år var det tydeligt at se, at der her var tale om amatører, der prøvede at efterligne banker og andet, men i dag er de kriminelle blevet langt dygtigere og det kan være overordentligt svært at se forskel på en ægte og en falsk mail. Vær derfor ekstremt varsom med, hvilke mails du åbner, og i særdeleshed hvilke links, du klikker på. Hvis uheldet er ude, kan din computer i løbet af ganske få sekunder blive overtaget af cyberkriminelle og alle dine data slettet eller låst, og du kan risikere at skulle betale mange penge for at få dem tilbage. 

Glem ikke virusbeskyttelse 

Den sidste ting, vi vil se på her, er vigtigheden af et virusbeskyttelsesprogram. Mange computere leveres i dag med virusbeskyttelse, men har man købt en computer uden, gør man klogt i med det samme at installere et antivirusprogram. Det kan være forbundet med store udfordringer at få virus på sin computer, for i nogle tilfælde spredes virussen hurtigt til venner, familie og andre kontakter man har f.eks. via de sociale medier. Det kan derfor ikke understreges nok, hvor vigtigt antivirus er, og det bør være en høj prioritet for alle, der ejer en computer. 

Der er altså flere indsatsområder, man kan se på for at beskytte sine filer og personlige data. Selvom der arbejdes meget med teknologi, der kan beskytte borgerne mod de cyberkriminelle, er disse altid lige i hælene, så man er derfor nødt til kontinuerligt at holde sig opdateret og sørge for at have den nyeste beskyttelsessoftware installeret.