Sådan undgår du ryg og nakke smerter

Mange danskere kæmper desværre med nakke og rygsmerter, faktisk er det en af de mest almindelig grunde til at folk går til læge. Heldigvis findes det måder man kan minimere risikoen, for at ende op med nakke-ryg smerter. Den store synder er nemlig, forkert arbejdsstilling. Læs med her, for tips og råd til, hvordan du kan undgå smerter i ryg og nakke.  

Hvorfor får vi ondt i nakke og ryg? 

Det er selvfølgelig mange forskellige grunde til at vi går rundt med ondt i nakke og ryg. Nogle gange er det en skade, eller en arvelig lidelse som er grunden. Andre gang kan vi have manglende styrke i kroppen, til at håndtere de belastninger vi udsætter den for. Men mange af os, får simpelthen nakke og ryg smerter fordi vi sidder forkert, når vi arbejder. Det er ikke nødvendigvis fordi, vi ikke ved hvad en god arbejdsstilling er, eller ikke er klar over, hvor vigtigt det er at styrke kroppen med regelmæssig motion. Men det kan være svært at leve op til ens ambitioner, når hverdagens travlhed banker på døren.  

Det største problem, med nakke og rygsmerter, ligger hos alle dem som arbejder med kontoropgaver. Et stillesiddende arbejde foran en computer, er simpelthen en voldsom belastning for ens nakke og ryg. Den bedste, og enkleste måde at komme dette problemet til livs på, er at vælge en god kontorstol. Du finder et udvalg af kontorstole, som varetager din ryg og nakke, her.  

En god kontorstol giver et godt arbejdsliv

For at du skal skåne din ryg og nakke, time efter time, foran computeren, så skal du investere en god kontorstol. Hvis du er selvstændig, så skal du selv ud at købe en, og kan vælge fra øverste hylde. Men, hvis du er en del af en større virksomhed, kan du snakke med din overordnede, om vigtigheden af at sidde rigtig. De fleste arbejdsgivere er interesseret i at ens medarbejdere er i god form, og en investering i ens medarbejders sundhed, er derfor en investering i virksomheden.  

En god kontorstol skal være solid, med en ret fast overflade. Din krop kan nemlig godt lide at stolen er fast og tryg, hvis det bliver for blødt at sidde på, så vil kroppen automatisk spænde musklerne. Muskelspændinger giver typisk problemer med smerter i nakke og ryg, og over tid, vil denne form for spændinger, skabe store fysiske gener. Sørg derfor for at sidde på en fast, solid stol, som er designet til at få dine muskler til at spænde af, sådan at du kan koncentrere dig om det du skal, nemlig at arbejde.  

Hold pauser i løbet af dagen 

En god kontorstol, er alfa og omega, for at du skal kunne blive på arbejdsmarkedet i mange år. En anden god ting, er at investere i et hæve-sænke bord. Det vil give dig mulighed for at skifte arbejdsstilling flere gange i løbet af arbejdsdagen. Hvis du ikke har et skrivebord som kan hæves eller sænkes, så er det vigtigt at du tager pauser i løbet af arbejdsdagen. Det mest optimale vil være, hvis du afsætter fem minutter pr time, til lige at rejse dig op, og bevæge kroppen. Hvorfor ikke indføre det, som en fælles aktivitet for hele kontoret. Ofte vil det aktivere både nakkemuskler, og lattermuskler, hos jer alle sammen.  

Når du har gået til anskaffelse af en ergonomisk korrekt kontorstol, så skal den selvfølgelig ikke fyldes op med puder og tæpper. Prøv at vænne dig til, at blødt og behagelig, ikke nødvendigvis er godt for din nakke og ryg. Du skal selvfølgelig også indstille stolen korrekt. Hvis du er usikker på hvordan en korrekt siddestilling skal være, så kan det være kontoret skulle få besøg af en ergoterapeut, som kan give jer tip sig ideer, til en god arbejdsstilling.